WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2024-04-26 14:59:31' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

La NASA indica la presència de molècules d’aigua en la superfície lunar.

Científics de la NASA han descobert molècules d’aigua en les regions polars de la Lluna. Instruments situats en tres vehicles espacials, han mostrat la presència de molècules d’aigua en quantitats més importants de les previstes, encarà que es troben en una quantiat petita. L’hidroxil és una molècula que consta d’un àtom d’oxigen i un altre d’hidrogen, el qual s’ha detectat en la superfície lunar. Aquests descobriments s’han publicat en l’edició d’aquest dijous de la revista Science.

El NASA Moon Mineralogy Mapper, o M3 és l’instrument que ha fet aquestes observacions. M3 estava transmeten des l’espai des del 22 d’octubre de 2008, a bord del vehicle espacial de l’îndia Chandrayaan-1. El Data from the Visual and Infrared Mapping Spectrometer (VIMS) a bord de la sonda Cassini i el High Resolution Infrared Imaging Spectrometer a bord de la sonda Epoxi, ja havien confirmat anteriorment aquest descobriment. La sonda Chandrayaan-1 amb el seu detallat espectròmetre ha fet correspondre el descobriment, a aigua lunar.

La confirmació de les molècules d’aigua i hidroxil en aquestes concentracions de les regions polars de la Lluna, planteja noves preguntes sobre el seu origen i efecte sobre la mineralogia de la lluna. Les respostes s’estudiaran segurament en els propers anys.

Aquestes imatges ens mostren uns cràter lunars molt joves, situats en la regió invisible de la Lluna, enregistrats pel Moon Mineralogy Mapper de la sonda Chandrayaan-1. La brillantor de l’esquerra, ens mostra el nostre satèl·lit en longituds d’ona molt curtes. A la dreta la distribució de minerals rics en aigua (en color blau cel), situats al voltant d’un petit cràter.

388710main_clark_figure_3bl.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari