WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2024-03-19 04:48:48' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

Conferències i col·loquis

L’astronàutica i sobretot l’astronomia viuen actualment un període de gran intensitat, degut als espectaculars descobriments que estan fent els satèl·lits científics i la nova generació de telescopis de gran tamany i dispositius electrònics d’última generació.

Per aquest motiu, Univers Quark us ofereix un seguit de conferències-col.loqui, on acostarem tota aquesta realitat. Les nostres conferències estan il·lustrades amb imatges i animacions de qualitat mitjançant un projector de vídeo.

El nostre llenguatge es planer, no cal cap coneixement previ ni de física ni de matemàtiques. Volem que aquest contacte amb la ciència sigui distret i alhora instructiu.

Disposem d’una amplia gamma de propostes, entre les que podem relacionar:

105

Del Big-Bang al Big-Crunch

Utilitzant els termes, Big-Bang per definir la singularitat de l’origen de l’Univers, i Big-Crunch com a possibilitat de la singularitat del mateix, fem un viatge pel temps i parlem de l’origen i evolució de l’Univers.

105

De la Terra a la Lluna

L’any 1969 Neil Armstrong trepitjava per primera vegada el nostre satèl·lit, el camí necessari per aquesta gesta, es la que intentem explicar amb gran quantitat d’imatges curioses. Començant per la missió Mercuri, Gemini i acabant mostrant les millors imatges de les missions Apol·lo.

lx200

L’estrella dels Reís d’Orient

Partint d’un fet històric, com és el naixement de Jesucrist, intentem situar l’any aproximat d’aquest fet i tot seguit plantegem les diverses possibilitats de quina podia ser en realitat l’Estrella dels Reis d’Orient (per la seva temàtica, aquesta conferència es indicada per les dates properes a Nadal).

Mart, el planeta vermell

Aquesta conferència, documentada amb projeccions de les últimes imatges i animacions de les sondes que han arribat a Mart, intenta donar una visió en conjunt d’aquest misteriós planeta, mostrant els seus grans canals, els cràters plens de gel o els enormes volcans.

solarhidrogen

Plutó, el planeta destronat!

Recentment la Unió Astronòmica Internacional, ha decidit que Plutó passava a una categoria de planeta nan. Amb aquesta conferència descrivim l’historia d’aquest “planeta” des de el seu descobriment el 13 de gener de 1930 i acabem donant una visió actual d’aquesta gran família que es el Sistema Solar.