Un radar de la NASA proporciona les primeres imatges d’una regió fosca de la Lluna.

Utilitzant un radar de la NASA, a bord del vehicle espacial Chandrayaan-1 de l’Índia, els científics han pogut observar l’interior d’uns cràters molt freds i foscos de la Lluna.

El Mini-SAR, és un radar lleuger el qual ens ha enviat les seves primeres observacions. Les imatges ens mostren el sól dels cràters polars, permanentment aombrats de la Lluna i que són invisibles des de la Terra. Els científics estan utilitzant aquest instrument per fer un mapa dels interiors dels cràters, per escorcollar la presència de gel d’aigua.

“L’única manera d’explorar aquestes àrees és utilitzar un radar orbitant tal com ho fa el Mini-SAR”, comenta en Benjamin Bussey, investigador responsable del Mini-SAR, i membre de la Universitat Johns Hopkins. “Aquest és un primer pas emocionant, d’una recerca que hem treballat prop de tres anys per poder fer aquest projecte”.

Les imatges preses el dia 17 de novembre de 2008, cobreixen una part del cràter Haworth situat en el pol sud de la Lluna i del marge del cràter Seares, una estructura d’impacte situada en el pol nord. Les brillants àrees de les imatges representen les rugositats o desnivells, vers la sonda espacial. Aquestes dades, ajudaran als científics a determinar si existeixen dipòsits de gel enterrats en aquests cràters, que estan permanentment a les fosques en els pols lunars.

El Mini-SAR és un dels 11 instruments instal·lats en la sonda Chandrayaan, que formen part de la Organització de Recerca de l’Espai de l’Índia en col·laboració de la NASA. Una altre col·laboració, és el Moon Mineralogy Mapper, que amb un espectròmetre traçarà un mapa de la superfície lunar amb una alta resolució espacial i espectral. Les dades d’aquests instruments de la NASA, ajudaran a completar la informació per a futures missions robòtiques o humanes a la Lluna.

Aquesta imatge presa amb el Mini-SAR, està combinada amb la informació del radiotelescopi del Arecibo Observatory. Es pot observar una regió del pol sud, mai observada fins ara; una porció del cràter Haworth amb ombra permanent. L’única manera d’explorar aquestes regions, és utilizant el radar del orbitador Chandrayaan-1. El vehicle va aconseguir aquestes dades, des de una distància de 100 qui`lòmetres; és poden observar detalls de fins a 150 metres de grandària. La regió fotografiada representa una àrea aproximada de 50 per 18 quilòmetres.

crater-haworth.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

2 Comentaris fins ara

  1. » Index 2009. Agost 30, 2009 11:39 am

    […] 20 Gener 2009. Un radar de la NASA proporciona les primeres imatges d’una regió fosca de la LLuna.  […]

  2. […] Científics de la NASA han descobert molècules d’aigua en les regions polars de la Lluna. Instruments situats en tres vehicles espacials, han mostrat la presència de molècules d’aigua en quantitats més importants de les previstes, encarà que es troben en una quantiat petita. L’hidroxil és una molècula que consta d’un àtom d’oxigen i un altre d’hidrogen, el qual s’ha detectat en la superfície lunar. Aquests descobriments s’han publicat en l’edició d’aquest dijous de la revista Science. […]

Deixa un comentari


Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80

Moved Permanently

301 Moved Permanently

The document has moved here.