WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2024-04-26 07:06:11' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

El vespre al sud.

Sobresortint de l’ombra, el vòrtex polar sud de Tità, la lluna més gran de Saturn, la observem per damunt de la boirina de colors taronja i blua, característics de l’atmosfera d’aquest satèl·lit. Amb imatges com aquestes, preses des de la sonda espacial Cassini de la NASA, els científics poden concluoure que els núvols dels vòrtex polars és formen a més alçada, on l’ombra del Sol encara pot arribar, que no pas la boira que l’envolta que queda a menor altitud.

Podem observar altres imatges en colors del vòrtex del pol sud de Tità, així com una seqüència de la mateixa.

Aquesta imatge ens mostra la separació dels dos hemisferis de Tità, que té un diàmetre de 5.150 quilòmetres. El nord està a dalt i el satèl·lit gira en seu moviment de rotació amb una inclinació de 17 graus. Les imatges están enregistrades utilitzant filtres espectgrals de colors vermell, verd i blau, que es van combinar per crear aquesta imatge en color natural. Les dades es van prendre amb la càmera d’angle estret el dia 30 de juliol de 2013.

En el momento d’enregistrar la imatge, Tità es trobava aproximadament a 1.441.000 quilòmetres de la sonda. La resolució de la imatge és de 9 quilòmetres per píxel.

pia17177.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari