WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2024-04-26 18:01:41' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

Els focs artificials del cometa ISON.

El dia 4 de juliol, el sistema solar estava mostrant alguns focs artificials propis.
Semblant a un coet, el cometa ISON viatjava en direcció al Sol a la gran velocitat  de 82.000 quilòmetres per hora.
En aquest ràpid moviment  podem observar en aquesta imatge, que forma part d’una seqüència d’imatges preses el passat dia 8 de maig de 2013, pel Telescopi Espacial Hubble de la NASA. En el moment de prendre aquesta imatge, el cometa és trobava a uns 403 milions de quilòmetres de la Terra, entre les òrbites de Mart i Júpiter.
La seqüència d’observacions del Hubble preses en un lapse de 43 minuts, està comprimida en cinc segons. En aquell moment el cometa viatjava a uns 58.000 quilòmetres per hora, és a dir el 7 per cent de la distància entre la Terra i la Lluna. En la seqüència podem observar el fons d’estrelles.
A diferència d’uns focs artificials, el cometa no és crema, ja que és molt fred. La seva cua és va dissipant lentament com una serpentina de pols i gas, sortint del seu nucli de gel, que està envoltant per una estructuram gasosaa anomenada coma. La pressió del vent solar, escombra el material formant una cua, com una lleugera brisa magnètica.
A mesura que el cometa s’escalfa en acostar-se al Sol, el percentatge de sublimació augmenta. El cometa és fa més brillant i la cua més llarga. Es preveu que el cometa arribarà a ser visible a simple vista durant el mes de novembre d’aquest anys.
hs-2013-24-a-print.jpg
Si voleu més informació, premeu aquest enllaç. 

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari