WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2024-04-26 06:52:42' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

Un llarg i serpentejan camí.

Un llarg i serpentejan panorama ens mostra el Very Large Telescope, situat a l’Observatori Astronòmic Austral en el Cerro Paranal en el desert d’Atacama aXile. El cim de la muntanya és troba a uns 120 quilòmetres d’Antofagasta, el qual és un excel·lent refugi per l’exploració científica.

La distància a les regions poblades significa que la pol·lució pràcticament no existeix, el que ajuda a disposar d’uns cels nets per l’observació telescòpica. També assegura que l’activitat no sigui pertorbada per altres activitats humanes, com podrien ser: el trànsit de vehicles o la pols de les mines. La localització desèrtica significa que a més, la humitat de l’atmosfera és troba en uns nivells molt baixos, el que ajuda a tenir unes excel·lents condicions atmosfèriques. L’Observatori Paranal, acull a més del VLT el telescopi VISTA situat en un turo adjacent, des on va ser presa aquesta fotografia.

Les dues brillants taques clarament definides, que observem en el cel nocturn, corresponen al Gran i Petit Núvol de Magallanes, dues galàxies veïnes de la Via Làctia, situades a uns 160.000 i 200.000 anys llum respectivament de nosaltres. El camí més brillant que observem a l’esquerra de la imatge, correspon a la Via Làctia.

potw1052a.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari