WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2024-04-26 02:42:27' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

Rhea en fals color.

Podem observar les diferències de color en la lluna de Saturn, Rhea en aquesta imatge en fals color, capturada per la sonda Cassini de la NASA. La imatge ens mostra el costat de la lluna que sempre esta encarada cap el planeta.

La regió esquerra que observem de Rhea, sempre es troba en direcció a Saturn, mentre que la regió dreta està en direcció a l’espai exterior. Per aquest motiu, no és estrany que els satèl·lits gelats de Saturn, exhibeixin albedos (ídex de reflectivitat) diferents i diferències de color. Aquestes diferències estan causades probablement pels canvis regionals en la composició de la superfície i estructura que compon el sòl gelat. Les variacions a gran escala poden sorgir per nombrosos processos, com podrien ser, restes de meteorits. També com a conseqüència del camp magnètic de Saturn, el qual envia un flux d’ions que poden impactar sobre la superfície de Rhea. Les diferències poden canviar respecte la seva latitud.

Aquestes conclusions han sorgit com a resultat de les dades capturades amb l’últim sobrevol de la sonda Cassini feta el passat dia 2 de març de 2010. Amb les dades s’ha generat aquesta imatge en fals color, on la llum ultraviolada (en color verd), s’ha combinat amb la llum infraroja, per generar una sola imatge que ens mostra les diferencies regionals del satèl·lit.

Aquesta imatge de Rhea obtinguda del costat que mira cap a Saturn, ens mostra el satèl·lit amb unes dimensions de 1.528 quilòmetres de diàmetre. El nord està situat en la part superior. Les dades van ser capturades des d’una distància de 35.000 quilòmetres de Rhea, i que ens mostren una resolució de 2 quilòmetres per píxel.

pia12808.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari