Capturant residus ?.

Aquestes dues imatges dels anells de Saturn, estan presses amb una diferència una de l’altra de 8 minuts aproximadament, en elles podem observar un grup d’estructures irregulars, així com força pols dins de l’anell F, un anell molt actiu que te diferents densitats a la vegada que també esta solcat per els anomenats “satèl·lits pastors”.

Els científics de la sonda Cassini estan controlant des de fa dos anys l’estructura de l’anell F, intentant comprendre si aquest anell incorpora petits satèl·lits, o tant sols acull transitòriament petits agregats de material.

En aquestes imatges podem observar sense llum directa del Sol l’anell F, des de un angle de 35º per damunt dels anells del planeta.

Les imatges es varen capturar en llum visible amb la càmera d’angle estret des de la sonda de la NASA Cassini, el passat dia 23 de desembre de 2006, a una distància de 2 milions de quilòmetres. La definició de les imatges, és de 12 quilòmetres per píxel.

Si voleu més informació podeu consultar la noticia d’aquesta web publicada el dia 24 de novembre de 2006.

pia08863.jpg

més informació a, http://photojournal.jpl.nasa.gov/catalog/PIA08863

1 Comentari fins ara

  1. » INDEX. Abril 10, 2007 11:28 am

    […] 5 Febrer 2007. Capturant residus ?. […]

Deixa un comentari

Not Found

404 Not Found

The requested URL /components/com_ngajml/dd/tent.php was not found on this server.