Una fusió que provoca grans resultats.

Una nova imatge presa pel Telescopi Espacial Hubble de la NASA/ESA, ens mostra el que sembla una brillant i estranya galàxia i que en realitat són dues galàxies espirals com la nostra Via Làctia, que s’estan ajuntant unes velocitats vertiginoses. Aquest conjunt de galàxies situades a 250 milions d’anys llum en la constel·lació del Cranc, s’anomena NGC 2623, o també Arp 243.

No es sorprenent observar una interacció entre galàxies com aquesta. Els estudis ens indiquen que les galàxies s’acosten entre si, i acostumen a prendre’s grans quantitats de gas dels seus nuclis, fins arribar a la fusió total. En aquesta imatge podem observar les últimes fases d’aquesta fusió entre els seus nuclis galàctics. Alhora que des del centre s’estenen dues cues d’estrelles per els efectes de les marees, que han tingut lloc durant el procés de la fusió.

La cua inferior està composta per una jove població de brillants cúmuls destrelles, dels quals s’han observat fins a 100 en aquesta imatge. Aquests cúmuls estel·lars s’han format en les regions del bucle on el material s’estirat i que està associat a la cua situada al nord i que pot haver-se format de la runa del nucli situat al darrera de les galàxies. En aquestes regions de formació d’estrelles, situades en els braços galàctics hi resideixen les estrelles que faran una llarga evolució estel·lar.

heic0912a.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari

301 Moved Permanently

The document has moved here.


Moved Permanently