WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2024-03-28 13:17:12' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

Mart observat pel Hubble.

El telescopi espacial Hubble, ens mostra aquesta imatge del planeta Mart des de una distància de 88 milions de quilòmetres. La fotografia de fet, és una compilació d’una sèrie d’exposicions preses en un interval de 36 hores, amb la Càmera de Gran Camp, així com la Càmera Planetària 2, el passat dia 28 de desembre.

Mart i la Terra, tendeixen a trobar-se cada 26 mesos aproximadament. Aquets acostaments periòdics són com a conseqüència de les seves orbites diferents (el·líptiques), de manera que mentre Mart dona una volta al voltant del Sol, la Terra en fa dues.

En l’últim acostament de Mart, aquest estava 20 milions de quilòmetres més a prop, que ho estarà aquest any.

En aquesta imatge és pot apreciar en claretat la regió fosca triangular de Syrtis Major, així com també la regió horitzontal a l’esquerra que correspon a Sinus Meridani. Un dels Mars Exploration Rovers , anomenat Opportunity va aterrar en aquesta zona, el mes de gener de 2004. En la intersecció d’aquestes dues regions, podem observar el gran cràter de Huygens d’uns 450 quilòmetres de diàmetre. Al sud d’aquest cràter, hi trobem la depressió d’impacte de Hellas, amb un diàmetre aproximat de 1.760 quilòmetres i una profunditat de 8 quilòmetres. Hellas és va formar fa milers de milions d’anys, com a resultat d’un impacte d’algun asteroide.

El planeta el veiem lliure de les últimes tempestes de pols, que varen tenir lloc no fa gaires mesos, tot i que podem observar alguns núvols en les dues regions polars. La resolució d’aquesta imatge, és d’uns 21 quilòmetres per píxel.

mart2.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari