Els nostres veïns galàctics.

En aquest cartell fet amb imatges del telescopi espacial Spitzer de la NASA, podem observar 75 “estils de vida” de galàxies veïnes a nosaltres.

En aquesta combinació, els colors blaus mostren la llum de poblacions d’estrelles velles. Les tonalitats verdoses representen a les molècules orgàniques anomenades hidrocarburs aromàtics policíclics, mentre que les concentracions vermelloses mostren els núvols de pols calenta i gas escalfat per la radiació de les estrelles acabades de néixer.

Les galàxies representades en aquest cartell, estan organitzades segons la classificació de Hubble.

En aquesta estructura, les galàxies el·líptiques estan a l’esquerra del cartell, formant la maneta d’un diapasó. Es designen amb l’abreviació “E” i donant un número de zero a set. Una galàxia “E0″ te una forma circular, mentre que una amb “E7″ és molt llarga i prima.

Les galàxies espirals, estant situades al costat dret i formen les dues puntes de la forquilla del diapasó. La part superior, hi han les galàxies espirals regulars i s’identifiquen per la lletra “S”. La subdivisió de galàxies espirals barrades, tenen com a referència “SB”. Mentre que les lletres a,b i c, indiquen el grau d’enrosca-me’n dels braços espirals. Els braços d’una galàxia “Sa”, s’estant estrenyent al voltant del nucli, mentre que una galàxia “Sc” te els braços molt més oberts.

Les galàxies irregulars s’organitzen en el costat inferior esquerra del cartell i no estant representades dins de l’estructura original del diapasó de Hubble.

Les galàxies representades en aquest cartell, són una combinació d’imatges en tres colors, on el blau correspon a una longitud d’ona de 3,6 microns, el verd a 8.0 microns i el vermell a 24 microns.

Totes les fotografies estan capturades pel telescopi espacial Spitzer.

cartell-de-galaxies.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari

Moved Permanently

301 Moved Permanently
Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80

The document has moved here.