Els anells de Saturn, poden ser més vells del que ens pensàvem.

Les noves observacions del vehicle espacial Cassini de la NASA, indiquen que els anells de Saturn, no es varen crear durant l’època dels dinosaures, si no molt més tard, aproximadament fa uns 4.500 milions d’anys, quan el Sistema Solar s’estava formant.

Larry Esposito, responsable del projecte de recerca del Ultraviolet Imaging Spectrograph de la sonda Cassini, comenta que les dades que un principi van oferir les sondes Voyager i posteriorment el telescopi Hubble, van fer creure als científics de la joventud dels anells. L’origen d’aquests es creia lligat al esmicolament d’un cometa o d’una lluna de grans dimensions dins de l’orbita de Saturn, fa uns 100 milions d’anys.

La informació rebuda de la sonda Cassini (que va arribar a Saturn l’any 2004), indica que l’origen dels anells no sembla que únicament sigui per processos cataclísmics. L’edat dels diferents anells, sembla variar significativament així com el seu reciclatge, segons cometna en Larry Esposito, que segueix “veiem un reciclatge profund i ràpid del material dels anells, en el qual les seves llunes s’esmicolen en partícules per refer els anells”.

Esposito va descobrir l’any 1979 l’anell F, utilitzant les dades que va proporcionar la sonda Pioner 11. Ell mateix publicarà en la propera edició de la revista Icarus, la confirmació de la teoria on el material dels anells s’està reciclant. Després d’observar el parpellejar de la llum solar a través dels anells, com a conseqüència d’una ocultació estel·lar. En aquesta ocultació, els observadors varen enregistrar fins a 13 objectes dins de l’anell F, amb unes mides que variàvem dels 27 metres als 10 quilòmetres.

anells-saturn2.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » INDEX. Desembre 17, 2007 2:13 pm

    […] 17 Desembre 2007. Els anells de Saturn, poden ser més vells del que ens pensàvem.   […]

Deixa un comentari