Els panells solars polsegosos del Spirit.

La coberta del Mars Exploration Rover Spirit de la NASA, està tant polsegosa que la podem confondre amb el terra de la superfície del planeta Mart. Aquest recull d’imatges, van estar capturades durant el període que del Sol (equivalent a dia marcià) 1.355 al 1.358, que correspon als dies terrestres que van del 26 al 29 d’octubre de 2007.

La pols dipositada per sobre dels plafons solars, redueixen la quantitat d’energia solar que poden generar gràcies a la llum solar. A manera de comparació podem observar una imatge semblant capturada el Sol 586, on s’aprecia que els plafons del rover estan molt més nets.

La projecció vertical utilitzada per poder representar tot el rover, distorsiona una mica les antenes, així com la mateixa superfície. A més és produeix una ombra en forma de flor amb vuit pètals, que assenyala la localització del suport de les càmeres.

Aquesta fotografia en color real, és una combinació d’imatges capturades amb la càmera Pancam i els filtres centrats a 600 nm, 530 nm i 480 nm.

spirit2.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

 

1 Comentari fins ara

  1. » INDEX. Desembre 30, 2007 3:25 pm

    […] 12 Desembre 2007. Els panells solars polsegosos del Spirit.  […]

Deixa un comentari