La sonda SMART-1 ens mostra el pol Nord de la Lluna.

La sonda SMART-1 ha obtingut les dades de la geografia i la il·luminació del pol Nord de la Lluna. Aquests mapes seran de gran ajut per les futures exploracions a la Lluna.

Els pols lunars són molt interessants per l’exploració del nostre satèl·lit, principalment per la presència de la llum solar en aquesta regió. Ja que aquesta zona mostra una absència quasi permanent de la llum solar. Per tant apart d’un ambient tèrmic estable, pot oferir la possibilitat de localitzar gel d’aigua, suportant les futures bases lunars.

Aquesta fotografia cobreix una regió del pol Nord, amb una àrea aproximada de 800 per 600 quilòmetres, mostrant localitzacions geogràfiques d’alguns cràters d’interès.

Peary és el major cràter meteòric lunar més proper al pol Nord. En aquesta latitud a l’interior d’aquest cràter, la quantitat de llum solar que hi arriba és mínima, però el SMART-1 observant la Lluna en les seves diferents fases, ha aconseguit mostrar-nos el seu interior.

Hermite és un altre cràter meteòric lunar situat a llarg del pol Nord. Observat des de la Terra, es veu gairebé de costat, amb la llum solar d’escaire.

El cràter Plaskett està situat una mica més lluny del pol Nord. La llum del Sol hi arriba amb un angle molt baix. A causa del seu aïllament i de la seva localització a propr del pol Nord, s’ha suggerit aquest cràter com un lloc possible per la instel·lació d’una futura base lunar, la qual podria servir per simular les condicions d’aïllament d’una missió al planeta Mart.

smart-1.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari