Una simulació del Univers intenta trobar la matèria perduda.

Una part important de la massa gasosa de l’Univers és concentra enredada en una teranyina de filaments còsmics, que s’estenen per a centenars de milions d’anys llum, segons indica un estudi fet amb el nou superordinador de la Universitat de Colorado, dels Estats Units.

Aquest estudi revela que una porció significativa del gas està en aquests filaments, que es connecten amb grups de galàxies. Aquests filaments estan amagats a l’observació directa, ja que estan dins de gegantins núvols de gas en l’espai intergalàctic, conegut també com a Medi Intergalàctic Calent.

L’equip responsable d’aquest estudi, ha simulat amb el superordinador un 2,5% de l’Univers visible dins d’una regió amb una grandària d’uns 1.500 milions d’anys llum.

Per aconseguir aquesta complexa simulació, han calgut gairebé 10 anys de recull de dades, per tal d’incorporar virtualment totes les condicions físiques conegues del Univers, fins arribar al mateix Big Bang.

Segons Jack Burns, professor d’astrofísica de la Universitat de Colorado i, responsable d’aquest estudi, “Amb aquesta simulació, podem observar l’avenç científic que representa entendre les estructures fonamentals del Univers”. Segons el model cosmològic estàndard, l’Univers consta d’un 25% de matèria fosca, un 70% d’energia fosca i al voltant d’un 5% de “matèria normal”. La matèria normal formada bàsicament per barions (hidrogen, heli i altres elementes més pesats). Les observacions actuals ens mostren la situació aproximada d’un 40% d’aquests barions. Molts astrofísics creuen que els barions desapareguts estan en el Medi Intergalàctic Calent, segons comenta el mateix Jack Burns.

materia-perduda.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » INDEX. Desembre 17, 2007 2:13 pm

    […] 11 Desembre 2007. Plats voladors de Saturn.  […]

Deixa un comentari

Moved Permanently

301 Moved Permanently
Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80

The document has moved here.