Científics confirmen l’existència de llamps a Venus.

Venus és un planeta infernal, amb elevades temperatures i una pressió atmosfèrica altíssima. Segons les dades de la sonda Venus Express de l’Agencia Espacial Europea, confirma que amb aquesta combinació la pròpia atmosfera de Venus genera gran quantitat de llampecs. Aquesta és una de les conclusions que apareixen en el exemplar d’aquest mes de novembre de la revista nature.

“A més de tota aquesta pressió i calor, podem confirmar que hi ha llampecs a Venus, potser fins i tot més que a la Terra”, comenta en Christopher Russell, científic de la missió Venus Express i, autor d’aquest article, segueix “segurament que no és un bon lloc per anar-hi de vacances”.

Fins ara és coneixien només tres astres, que generaven llamps (la Terra, Júpiter i Saturn). Aquest és doncs, un descobriment important ja que les descarregues elèctriques porten a la química, una atmosfera de trencament de molècules i la fragmentació d’aquestes per unir-se amb d’altres fragments imprevistos.

El llamp de Venus és molt diferent al produït a la Terra, que és sabut esta associat als núvols d’aigua, en canvi a Venus el llampec ho està als núvols d’àcid sulfúric.

Les futures missions a aquest planeta, tindran que confirmar les mesures de la Venus Express, enregistrades amb el seu magnetòmetre. També sabrem més coses d’aquest misteriós planeta, quan l’any 2010 hi arribi la sonda japonesa Venus Climate Orbiter.

En aquesta representació artística, podem imaginar-nos els llamps del planeta Venus.

llamps-a-venus.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » INDEX. Desembre 17, 2007 2:13 pm

    […] 1 Desembre 2007. Científics confirmen l’existència de llamps a Venus.   […]

Deixa un comentari