Estrats al llarg de Ganges Chasma.

Aquesta imatge ens mostra una seqüència de roques sedimentàries exposades per capes, al llarg de la pared oest de Ganges Chasma del planeta Mart.

Ganges Chasma, està situada en la banda nord-est del sistema de Valles Marineris, travessant les planes circumdants on s’estenen els paviments fluids de lava. És considera que aquest avenc és va formar a causa d’un esfondrament de roques en aquesta plana com a conseqüència d’un sistema d’esquerdes en la mateixa superfície.

La seqüència de molts estrats horitzontals i laterals, dona estabilitat a aquesta zona. Alguns d’aquests estrats estan fortament desgastats i han format grans blocs de material, mentre que d’altres més prims estan situats en la part superior de la paret. Una part d’aquest material també ha format esperons i carenes al llarg de la mateixa paret de la vall.

Aquesta imatge està capturada per la sonda Mars Reconnaissance Orbiter de la NASA, el passat dia 2 de novembre, des d’una distància de 262,6 quilòmetres, amb una resolució de 26,3 cm/píxel.

ganges-chasma.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » INDEX. Desembre 8, 2007 6:53 pm

    […] 20 Novembre 2007. Estrats al llarg de Ganges Chasma.  […]

Deixa un comentari

Moved Permanently

301 Moved Permanently
Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80

The document has moved here.