El Hubble observa el nucli del cometa Holmes.

El telescopi espacial Hubble, ha investigat el brillant nucli del cometa 17P/Holmes que va augmentar misteriosament la seva brillantor prop d’un milió de vegades, en un període de 24 hores el passat dia 23 d’octubre.

Els astrònoms han utilitzat la potent càmera d’alta resolució per estudiar el cometa, on és poden apreciar detalls de fins a 54 quilòmetres, proporcionant d’aquesta manera una espectacular i definida imatge.

La imatge del Hubble ens mostra el cor d’aquest cometa. La regió central de la imatge s’ha processat per tal de subratllar les variacions i distribucions de la pols a popr del nucli.

En la imatge de la dreta capturada per un astrònom amateur, és mostra la complexa estructura de closques concèntriques de pols i una dèbil cua que surt de la part dreta del cometa.

El cos sòlid del petit cometa, que es l’origen d’aquesta gran activitat, encara està embolicat per la brillant pols, que després de 12 dies encara és mostra espectacular.

Les imatges capturades a la Terra del cometa Holmes, mostren un gran núvol esfèric i simètric de pols que és descentra des del nucli, suggerint que el trencament del fragment i posteior desintegració en partícules va ser després de sortir del nucli principal.

Desafortunadament, la gran quantitat de pols a prop del nucli i la distància relativament gran a la Terra (253 milions de quilòmetres) fa difícil la observació de detalls més grans que el seu nucli.

holmes3.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » INDEX. Novembre 26, 2007 8:04 pm

    […] 17 Novembre 2007. El Hubble observa el nucli del cometa Holmes.  […]

Deixa un comentari