Planetes en formació en una estrella de les Plèaides.

Planetes rocosos, semblants a la Terra, Mart o Venus poden estar formant-se al voltant d’una de les estrelles del cúmul obert de les Plèiades, això sembla ser com a conseqüència de grans col·lisions entre planetes o planetes embrionaris.

Els astrònoms que utilitzen el Observatori Astronòmic Gemini a Hawaii, juntament amb el Telescopi Espacial Spitzer, comunicaran els seus descobriments en la propera edició del Astrophysical Journal.

“Aquesta és la primera evidència a favor de la formació de planetes en les Plèiades, i aquests resultats poden representar la primera prova observacional que els planetes terrestres com el nostre Sistema Solar, són bastant comuns en altres llocs”, comenta en Joseph Rhee autor d’aquest article i astrònom a UCLA.

Una de les estrelles d’aquest cúmul HD 23514, té una mica més de massa i brillantor que el nostre Sol i, està envoltat per un extraordinari nombre de partícules de pols molt calentes. Aquesta gran quantitat de runa planetària, ha de tenir el seu origen en una catastròfica col·lisió còsmica.

Aquesta runa, és la base de contrucció de cossos d’una grnadària com els asteroides, que més tard s’agruparant per formar els embrions planetaris.

hd-23514.jpg

Si voleu més informacíó, premeu aquest enllaç.

 

 

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari


Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80

Moved Permanently

The document has moved here.