Una nevera mantindrà en fresc el ròver que anirà a Venus.

Un nou sistema tecnològic de refrigeració podria mantenir en funcionament un ròver durant algunes setmanes, en la calenta superfície del planeta Venus, segons comenten investigadors de la NASA.

Que un ròver pogués estar treballant una llarga temporada en aquest misteriós planeta, ajudaria als investigadors a entendre quins processos han provocat el gran efecte hivernacle que pateix.

La infernal temperatura de més de 450 graus centígrads, és prou com per desfer el plom o d’altres materials, com els hi va succeir a les ondes Venera i Vega de l’antiga Unió Soviètica, o la sonda Pioner de la NASA, que van aterrar en la superfície de Venus entre la dècade del 1970-1980 i, que totes elles és van “desfer” en poques hores.

Ara dos investigadors de la NASA, han projectat un sistema de refrigeració que podria suportar la presència d’una sonda en la superfície de Venus, per un espai d’uns 50 dies terrestres.

Lògicament el principal problema està en mantenir fresca l’electrònica de la sonda, per la qual cosa els enginyers de la NASA volen embolicar aquest material dins d’un aïllant ceràmic i posar-lo dins d’una esfera metàl·lica.

Aquest sistema de refrigeració, actualment ja s’utilitza en perforacions en roca per l’exploració de jaciments de petroli, d’aquesta manera la temperatura exterior de Venus de  500º, podria quedar redïda a uns 200º, suficients per el funcionament de l’electrònica de la sonda. Per poder mantenir en funcionament tot aquest operatiu, calculat en un consum de 240 vats, caldrà el suport d’unes bateries de plutoni.

venus1.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

 

 

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari