Fissures a Cerberus Fossae.

Aquesta imatge ens mostra uns segments paral·lels de Cerberus Fossae. Aquesta regió està formada per un sistema de fissures allargades per sobre la superfície del planeta Mart. Aquestes estructures, estan associades a esdeveniments a gran escala, ocasionats a una escala geològicament recent.

El sistema dels canals d’Athabasca Valles, te el seu origen en un d’aquests segments de Cerberus Fossae. Aquest canal va estar originat probablement per una inundació massiva d’aigua i, potser alliberada per els processos tectònics que varen formar les fosses.

La imatge esta realitzada en fals color, per tal de poder mostrar el sorprenent constrast d’aquesta regió. Les zones planes estan acolorides en color beix, mentre que les fisures ho són en un color blau intens. Aquesta regió te un origen volcànic, tot i que no s’aprecien orificis superficials d’aquesta activitat.

Aquesta imatge la va captura la sonda Mars Reconnaissance Orbiter, el passat dia 16 d’octubre des d’una alçada de 275,3 quilòmetres de la superfície. amb una resolució de 25 cm per píxel.

cerberus-fossae.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari

Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80

Moved Permanently

301 Moved Permanently

The document has moved here.