Detectat un dels planetes extrasolars més calents.

Un dels planetes més calents trobats en la nostra galàxia amb temperatures que arriben als 1.700 graus centígrads, ha estat descobert amb el SuperWASP Nord, el major telescopi “caçador de planetes” del mon, ubicat en el Observatorio del Roque de Los Muchachos, a l’illa de La Palma (Espanya).

WASP-3b és un planeta extrasolar del tipus “Júpiter calent”, un gegant gasós que duplica la massa de Júpiter i, que triga tan sols dos dies en donar una orbita sencera al voltant de la seva estrella. Aquesta proximitat a la seva estrella amfitriona, que és un 25% més gran que el Sol, fa impossible l’existència de vida tam com la podem preveure a la Terra. Els investigadors consideren, que degut a la seva alta temperatura WASP-3d disposa d’una gran potencialitat per estudiar la evolució d’aquests tipus de planetes.

L’equip internacional d’astrònoms ha identificat al planeta a uns 720 anys llum del Sistema Solar, gràcies a la col·laboració del WASP-SOPHIE i a les observacions fetes amb els telescopis IAC-80 i Wiliam Herschel amb òptica adaptativa. Els “caçadors de planetes” utilitzen per detectar-los una tècnica d’observació anomenada de trànsit. Aquest trànsit te lloc quan un planeta d’una grandària considerable, passa per davant d’una estrella, aquest bloqueja una petita part de la llum i conseqüentment disminueix la seva brillantor.

Actualment és coneixen uns 250 planetes extrasolars, la majoria tenen les masses equivalents a la de Júpiter. D’ells tan sols 25 han estat detectat amb la tècnica del trànsit, un mètode que aporta una gran quantitat d’informació sobre els parametres físics dels planetes.

Aquesta imatge, és una representació artística d’aquest planeta.

wasp-3b.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari