Un sistema planetari extrasolar múltiple.

S’ha descobert el cinquè planeta entorn a una mateixa estrella, fent-lo d’aquesta manera el sistema planetari més gran conegut fins ara, a part del nostre Sistema Solar.  Aquest planeta sembla ser un planeta gegant de gas de la grandària de Saturn. Alguns científics creuen que algunes llunes d’aquest planeta podrien oferir la possibilitat d’acollir la vida, ja que el mencionat planeta és troba en la zona “habitable” al voltant d’aquesta estrella, és a dir on pot haver aigua en forma líquida.

Aquest planeta s’ha descobert al voltant de l’estrella anomenada 55 Cancri, que està a uns 41 anys llum de nosaltres.

El sistema de 55 Cancri, ja se sabia que incloïa quatre planetes, entre ells tres de gegants, mentre que un quart és quatre vegades més massiu que Júpiter, en una òrbita precisament que te Júpiter entorn al Sol.

Aquest nou planeta, gira a una distància de 55 Cancri de 117 milions de quilòmetres, aproximadament un 8% més del que ho fa Venus del Sol.

55-cancri.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » INDEX. Novembre 26, 2007 8:04 pm

    […] 9 Novembre 2007. Un sistema planetari extrasolar múltiple.   […]

Deixa un comentari