Imatges del cometa 17 P/Holmes.

Durant aquesta última setmana el cometa 17 P/Holmes, ha centrat l’antenció de multitud d’astrònoms amateurs i professionals, degut a l’augment espectacular d’un milió de vegades la seva lluminositat original. S’ha pogut observar aquest objecte, en cels poc contaminats luminicament, fins i tot a simple vista.

Eric Allen ha generat una animació on és pot observar el creixent de la seva coma, comparant-la amb la grandària del planeta Júpiter.

Per altra banda astrònoms del Regne Unit, utilitzant el telescopi Isaac Newton de l’illa de La Palma (Espanya), ens mostren una borrosa coma. Així com també hi afegeixen una imatge de la Terra per poder-la comparar.

Per altra banda astrònoms de la Universitat de Montreal, han fotografiat la coma i la cua d’aquest cometa.

Encara que segurament, una de les millors imatges d’aquest cometa l’aconseguit en Mario Motta, on és pot apreciar clarament un raig de material i gas llançat des d’un costat del cometa.

Us mostrem  una imatge del cometa Holmes, fotografiat amb un refractor de 80 mm de diàmetre i 480 mm de distància focal, amb pel·licula Fuji 200 ISO i una exposició de 6 minuts, des de Dosrius (el Maresme), cal tenir present que la Lluna estava amb una fase important, a uns 30º de distància.

holmes001.jpg

Imatge d’Univers quark.

 

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari