L’Opportunity celebrarà el seu segon aniversari a Mart, baixant al Cap Verd.

Aquest és el  promontori anomenat “Cap Verd”, que podem veure sobresortint del contorn de les parets del  cràter Victòria, en una imatge en color real. Aquesta imatge està feta amb la càmera panoràmica del ròver Opportunity.

El ròver ha fer aquesta imatge el sol (dia marcià) 1329, que correspon al 20 d’octubre d’aquest any, un mes després de començar el seu lent descens a l’interior d’aquest cràter.

L’Opportunity va aterrar al planeta vermell, el dia 25 de gener de 2004, aviat farà quatre anys a la Terra, i només dos a Mart, ja que el seu període de translació entorn al Sol dura dos anys terrestres.

La tonalitat suau de la imatge, és conseqüència de la “calima” que proporciona al escampar-se la pols per l’atmosfera.

Aquesta imatge es va capturar amb l’ajut de tres filtres de diferents longituds d’ona: 750 nm en lluminfraroja, 530 nm en llum verda i, 430 nm en llum ultraviolada, amb la càmera panoràmica del ròver opportunity.

cap-verd2.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » INDEX. Desembre 8, 2007 6:53 pm

    […] 2 Novembre 2007. L’Opportunity celebrarà el seu segon aniversari a Mart, baixant al Cap Verd.  […]

Deixa un comentari