WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2024-03-29 09:05:58' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

Presència de dipòsits de sals a Mart.

Els antics cràters de les terres altes de l’hemisferi sud, tenen una història intrigant i complexa, ja que des de la seva formació per els impactes meteòrics, han estat modificats per processos volcànics i del vent.

A més, majoritàriament exhibeixen uns terrenys fortament assecats, on hi ha una densa xarxa de valls i canals, que poden haver-se format per escolament de la superfície, o filtració d’aigües subterrànies, o potser les dues coses ahora.

Recentment, la càmera Thermal Emission Imaging System (THEMIS) a bord de la sonda Mars Odyssey (MO), conjuntament amb les dades del Thermal Emission Spectrometer (TES) de la sonda Mars Global Surveyor (MGS) han revelat la presència d’un dipòsit en superfície únic, que pot ser ric en sals de clorur, formades com a conseqüència de la presència d’aigua líquida. De fet, tres missions espacials per separat (MGS, MO i MRO) han mostrat la composició i naturalesa d’aquests dipòsits que encara que són relativament petits (menys de 25 quilòmetres quadrats), és distribueixen àmpliament en l’antiga regió de Noachian.

Aquesta imatge d’infraroig d’HiRISE (d’uns 900 metres d’amplada) ens mostra una part d’aquest dipòsit dins d’un cràter, encara sense nom situat en la regió de Terra Cimmeria. El dipòsit sembla relativa,ment prim, també força discontinu, possiblement per el moviment del material d’erosió. Aquests aspectes suggereixen que aquest dipòsit en efecte és força vell.

La presència d’aquestes sals minerals, és intrigant i suggereix les condicions favorables per la presència de l’aigua en la superfície en un passat geològic.

sals-a-mart.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » INDEX. Desembre 17, 2007 2:14 pm

    […] 31 Octubre 2007. Closques d’estrelles en un quàsar d’una gegant el·líptica. […]

Deixa un comentari