Informació del volcà Tvashtar d’Io.

Descripció de les imatges: A): Imatge en la qual és descobria el plomall del volcà d’Io Tvashtar, capturada pel telescopi espacial Hubble, el passat dia 14 de febrer, en una longitud d’ona de 260 nm, el punt vermell indica la localització d’aquest punt calent. B): Imatge del Hubble d’Io, amb el seu plomall observat amb el planeta Júpiter al seu darrera, el gas de sofre del plomall absorbeix la llum ultraviolada, fent vermellós l’aspecte dels plomalls en aquesta combinació de color. La combinació correspon a imatges preses a 260 nm (blau), 330 nm (verd) i 410 nm (vermell).

Altres imatges preses en aquest muntatge, són en llum visible amb la càmera Long Range Reconnaissance Imager (LORRI). La barra de color groc, indica l’escala, que correspon a 200 quilòmetres. La línia recta, és el terminador, que divideix la regió entre el dia i la nit. C): L’observació amb més resolució del plomall, correspon a 12,4 quilòmetres per píxel, amb un angle de fase solar de 102 graus, que ens mostra l’estructura complexa dels filaments del plomall. D): Una imatge en una fase de 145 graus i, una resolució de 22,4 quilòmetres per píxel, mostrant-nos la variabilitat en els detalls del plomall i, la seva regió superior, brillant i resitent. F-J): Seqüència dinàmica de les estructures amb intervals de 2 minuts. Els indicadors de color vermell, segueixen el mateix detall del plomall. Les velocitats dels les quals, és mostren en la gràfica E).

volca-tvashtar.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » INDEX. Novembre 26, 2007 8:04 pm

    […] 1 Novembre 2007. Informació del volcà Tvashtar d’Io.  […]

Deixa un comentari

Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80

301 Moved Permanently

The document has moved here.

Moved Permanently