WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2024-03-29 13:04:23' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

Dunes fosques en el cràter Rabe.

Aquesta imatge ens mostra una part de la superfície del cràter Rabe, un impacte meteòric de 108 quilòmetres de diàmetre, situat en les terres altes del sud del planeta mart.

Aquestes dunes fosques, estan acumulades per el vent que bufa en la part on hi ha la sorra. Aquesta cobertura del terra d’aquest cràter, contrasta amb els afloraments brillants que hi ha seu voltant

La visió d’aquesta regió, ens mostra petites carenes i, canals cobrint la superfície de les dunes més grans.

Les dunes més petites, taambé es foemen coma conseqüència del vent dèbil que bufa en la fina atmosfera de Mart.

La qüestió enigmàtica, és saber per quà les dunes son fosques, comprant-les amb el material brillant que hi ha en les diferents capes del cràter.

Una possible resposta, és que l’origen de la sorra fosca no és del mateix crpater, si només aviat d’un depressió topogràfica que ha servir de desarenador i, ha facilitat aquest material a travès del vent que bufa per les planes del fora del cràter.

Aquesta imatge és va capturar el passat dia 30 de setemnbre des de la sonda Mars Reconnaissance  Orbiter, des de una distància de 253,3 quilòmetres. Le resolució de la imatge es de 25 cm per píxel.

dunes-fosques.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                            

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari