WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2024-04-19 08:06:57' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

Júpiter i Io alhora.

Aquesta fotografia, és un muntatge d’imatges de  Júpiter i de la seva lluna volcànica Io, des de la sonda New Horizons, en el seu camí en direcció al planeta nan Plutó.

La imatge de Júpiter, és una combinacio de color enfraroja, presa a través del espectròmetre Linear Etalon Imaging Spetral Aray (LEISA), el passat dia 28 de febrer. Les longituds d’ona infraroges emprades , varen ser  el colors vermell, verd i blau.

Podem percebre les variacions d’alçada en els núvols de Júpiter, en la part superior de la imatge. El color blau indica els núvols més alts  i les boires. Els núvols més baixos i més profunds estan reflexats amb el color vermell. L’oval de color blanc-blavós, és en realitat la Gran Taca Vermella.

Aquesta observació és va fer en un angle de fase lunar, però que s’ha projectat en una mitja hora. per  treure’n la distorsió provocada per la rotació del planeta.

La fotografia d’Io està presa el dia 1 de març d’aquest any, és una combinació d’imatges per tal de donar un color real, a través de la càmera Long Range Reconnaissance Imager (LORRI), amb els colors proporcionats amb la combinació dels filtresblau i metà. Podem observar el plomall del volca Tvashtar, i de vermell els fulgors de la lava incandescent. Aquests plomalls del volcà s’enlairen prop de 330 quilòmetres i, els podem observar de color blau degut a la dispersió de les seves partícules.

jupiter-io.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. Fèlix Octubre 25, 2007 9:31 pm

    M’agradariaque en Galileu veiés aquesta imatge. Estic segur que incialment no sabria dir què és però al final sabria que és el mateix planeta que va veure al 1610 desde un altre punt de vista. Gràcies Galileu per començar l’observació astronòmica !

Deixa un comentari