Acolorida atmosfera de Júpiter.

Aquesta fotografia és una combinació d’unes imatges preses en diferents colors per la càmera multiespectral visual de la sonda New Horizons, en el seu llarg camí en direcció al planeta nan Plutó.

La imatge ens il·lustra la notable diversitat d’estructures que conté l’atmosfera del planeta júpiter. Podem observar el terminador del planeta (a la dreta), és a dir el límit entre el dia i la nit, i la presència de nombrosos remolins i estructures “turbulentes” a prop del pol sud del planeta.

Els “forats” foscos en aquesta regió, corresponen a zones on hi ha molt poca coberta de núvols, d’aquesta manera la llum del Sol no és reflecteix tan. Movent-nos cap l’equador les estructures atmosfèriques es tornen més allargades, donant l’aparença familiar de les bandes fosques i, les zones clares.

A l’equador mateix, apareixen les estructures nuvoloses en forma d’espiga de blat. L’energia per originar aquestes formacions de núvols, prové del més profund de l’atmosfera de Júpiter.

Aquesta imatge, ens proporciona una realitat molt acolorida de l’atmosfera de Júpiter, molt més contrastada que qualsevol altre atmosfera del sistema solar, inclosa la mateixa Terra.

atmosfera-jupiter.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » INDEX. Desembre 17, 2007 2:14 pm

    […] 18 Octubre 2007. Acolorida atmosfera de Júpiter.  […]

Deixa un comentari

Moved Permanently

301 Moved Permanently
Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80

The document has moved here.