La quantitat d’energia fosca, ha estat sempre constant ?.

L’energia fosca és aquella força misteriosa que sembla que estigui accelerant l’expansió de l’univers. Però una pregunta relacionada amb aquest tema, és saber si aquesta força ha estat sempre amb la mateixa intensitat; o era més dèbil o més forta en el passat, o com ho serà en el futur.

Els investigadors del Harvard Smithsonian Center of Astrophysics, sembla que tenen les claus per estudiar les regions distants d’hidrogen, per tal d’esbrinar aquestes preguntes.

L’energia fosca és va descobrir fa prop d’una dècada, quan és varen adonar els astrònoms que les supernoves distants estaven més lluny que els càlculs esperats. Semblava que una força misteriosa estava accelerant l’expansió de l’univers des de tots els punts de l’espai.

Com més s’expandeix l’univers, més quantitat d’energia fosca sembla que aparegui. Encara que la quantitat d’energia fosca en punt qualsevol de l’espai sigui minúscula, realment si sumem el total de toto l’univers, pot arribar al 70% del total.

Si l’energia fosca esta augmentant, tanmateix podríem imaginar que finalment comences a trencar els cúmuls de galàxies, les mateixes galàxies, o fins i tot els sistemes estel·lars. En el cas més extrem aquesta força fosca, podria arribar a “estripar” els àtoms i, la mateixa estructura de l’espai.

Els astrònoms anomenen a aquesta teoria el “Big Rip” (la Gran Estripada). Ara bé, també podria passar tot el contrari, que l’energia fosca es tornés finalment insignificant per l’expansió de l’univers.

Per comprovar si la força de l’energia fosca està canviant gradualment, els astrònoms estan planejant amb molta cura, la posició dels núvols d’hidrogen neutre, poc després que és formesin del Big Bang. Encara que aquestes observacions ara no son possibles, els observatoris que és projectin en el futur tindrien de ser capaços de localitzar aquest material, que és va formar quan l’univers tenia tan sols 200 milions d’anys.

quantitat-denergia-fosca.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari

Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80

301 Moved Permanently

The document has moved here.

Moved Permanently