Una nova visió dels llacs de Tità.

Les imatges del radar de la sonda Cassini, ens proporcionen les millors vistes dels llacs i mars d’hidrocarburs de la lluna de Saturn, Tità.

Aquestes imatges de la regió sud, varen ser enregistrades en el vol espacial de la sonda del dia 2 d’octubre. Aquest nou mosaic és un recull de set vols, efectuats en el darrer any i mig, en els quals hi podem observar un llac amb unes dimensions més grans que el llac Superior, situat en els Estats Units.

Aproximadament un 60% de la regio polar nord de Tità, ha estat enregistrada per la sonda Cassini. D’aquesta regió, un 14% es pot observar que esta coberta per llacs líquids d’hidrocarburs.

Els científics estan fent progressos per entendre com és poden formar aquests llacs. És creu que les depressions que contenen els llacs de Tità, és varen formar per activitats volcàniques, o per un tipus d’erosió (anomenat càrstic).

Els llacs observats fins ara a Tità, varien en unes dimensions que oscil·len entre 1 km2 els més petits, fisn els 100.000 km2. Aproximadament ja s’han observat, fins a 400 llacs d’aquestes característiques.

llacs-de-tita.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » INDEX. Novembre 26, 2007 8:05 pm

    […] 14 Octubre 2007. Una nova visió dels llacs de Tità.  […]

Deixa un comentari