L’altre cara de Iapetus.

La sonda Cassini va capturar imatges amb alta resolució de l’hemisferi ocult i brillant del satèl·lit Iapetus, que gira entorn al planeta Saturn.

Aquest mosaic en fals color, ens mostra l’hemisferi sencer de Iapetus, un satèl·lit de 1.468 quilòmetres de diàmetre, durant el segon encontre de la sonda succeït el passat mes de setembre. La longitud central de l’hemisferi ocult, és de 24 graus a l’esquerra del centre del mosaic.

També se’ns mostra la complexa regió de transició entre els hemisferis brillants i els foscos. En aquesta imatge podem observar en detall les estructures geològiques del hemisferi ocult. La regió està fortament crateritzada, especialment en les regions polars nord i sud.

El tret geològic més prominent d’aquesta imatge, és un cràter d’uns 450 quilòmetres de diàmetre. Aquest cràter de fet està superposat a un altre de més vell, el qula podem veure les restes en direcció sud-est.

És pensa que el material fosc, pot correspondre a un compost orgànic de nitrogen, anomenat cianides, minerals hidratats i d’altres minerlas carbonats, els quals semblen cobrir les pendents de la formació muntanyosa del equador.

Aquesta imatge va estar capturada per la sonda Cassini el passat dia 10 de setembre des d’una distància de 73.000 quilòmetres.

iapetus5.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari