Científics “pesen” una galàxia minúscula de l’altra punta del univers.

Leionidas Moustakas del Jet Pasadena Laboratory (JPL) i altres companys internacionals, han uitilitzat un recurs que ofereix la natura, anomenat lent gravitacional, per tal de fer un mapa detallat d’una petita galàxia situada a milers de milions d’anys llum de nosaltres.

La galàxia és petita, de fet és la més reduïda observada tan lluny de nosaltres, la qual podem observar-la en la imatge com un anell al voltant d’un punt brillant.

La galàxia, la observem en forma d’anell degut que el punt del centre, és de fet una altre galàxia situada més a prop de nosaltres, i que la seva força de gravetat està doblegant la llum que prové de la petita galàxia situada darrera seu, però molt més lluny. Aquest anell s’anomena, “anell d’Einstein“.

La massa estimada d’aquesta galàxia i, la deducció de formació d’estrelles, serà possible carcular com a conseqüència de la combinació d’imatges òptiques i infraroges obtingudes amb el telescopi espacial Hubble i, el telescopi Keck.

“Si la galàxia és representativa d’una població més amplia, podria ser una de les pedres de construcció de les galàxies espirals d’avui, o potser una progenitora de les galàxies nanes modernes”, comenta en Tommaso Treu coautor d’aquest estudi i professor de física de la Universitat de Califórnia-Santa Barbara (UCSB), el qual seguiex dient “aquesta galàxia és extraordinàriament similar a les galàxies més petites del cúmul de Virgo, però a una distància molt més allunyada”.

anell-einsten.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari