Observant l’interior de la Nebulosa d’Orió.

A una distància relativament petita, 1500 anys llum és troba la Nebulosa d’Orió, una de les regions on és formen més estrelles a prop de la Terra. Això fa que aquesta nebulosa, sigui un lloc recorregut per els astrònoms tan professionals, com amateurs per estudiar el naixement i, les etapes d’infantessa de les estrelles.

Aquesta fotografia correspont a la regió central de la nebulosa, està composta per imatges del Telescopi Espacial Hubble i, del Observatori de Raigs X Chandra, tots dos de la NASA.

Les dades del Chandra, ens proporcionen les fonts de radiació en color blau i taronja, que corresponen a estrelles que emeten en radiació X. Aquestes observacions continuades durant un període de 13 dies, permeten controlar l’activitat d’aquestes estrelles joves amb una edat que pot variar entre 1 i 10 milions d’anys. Aquestes estrelles joves, brillen en la radiació X en una intensitat molt superior al nostre Sol actual. Això suggereix que la nostra estrella haurà tingut moltes explosions energètiques quan era molt més jove.

Els filaments de color rosa i morat, corresponent als núvols de gas i pols observatas en llum visible pel Hubble. Aquest gas i pols és condensarà en discs de materials, dels quals hi hauran noves generacions d’estrelles.

orion.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari