El projecte del telescopi òptic més gran del món.

El Telescopi Gegant Magallanes (GMT), el convertira en el telesscopi òptic més gran del món, quan és construeixi en el centre de Xile l’any 2016, segons un anunci oficial publicat el passat dijous.

El GMT podrà produir imatges amb una precisió de fins a 10 vegades més que el telescopi espacial Hubble.

Després de considerar diferents emplaçaments al nord de Xile, els responsables d’aquest projecte, han decidit ubicar aquest observatori a la zona de Las Campanas, on ja existeix el telescopi Magallanes de 6,5 metres de diàmetre. Aquest observatori està situat en el desert d’Atacama, un lloc amb un clima molt sec i cels foscos, amb una atmosfera molt estable, idela per l’observació astronòmica.

El GMT utilitzarà set miralls primaris de 8,4 metres de diàmetre, que s’instal·laran sobre la mateixa base, els quals estaran distribuïts per un mirall central i sis miralls més al seu voltant.

Amb tot això, el GMT tindrà una obertura eficaç de 24,5 metres de diàmetre, molt més gran que els telescopis bessos Keck de 10 metres. En Wendy Fredman responsable científic d’aquest projecte comenta que, “esperem tenir quatre miralls del telescopi muntats l’any 2013, llavors ja serà el telescopi òptic més gran del món”.

gmt1.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » INDEX. Desembre 17, 2007 2:14 pm

    […] 7 Octubre 2007. El projecte del telescopi òptic més gran del món. […]

Deixa un comentari

Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80

301 Moved Permanently

The document has moved here.

Moved Permanently