Astrònoms del APL detecten una regió on és poden formar planetes semblants a la Terra.

Els origens del Sistema Solar, és basen en l’existència d’un anell de gas i pols envoltant al Sol. Després d’uns quants milions d’anys, les partícules de pols es varen enganxar i, llavors varen col·lidir amb d’altres de més grans, fins al punt d’originar els planetes.

Si aquesta teoria és certa, això mateix està passant de nou en una estrella situada a uns 424 anys llum de nosaltres.

Aquesta descoberta ha estat anunciada per físics del Laboratori de Física Aplicada de la Universitat Hopkins d’Estats Units. Utilitzant dades del telescopi espacial Spitzer, els investigadors han descobert un cinturó de pols al voltant de l’estrella anomenada HD 113766. Així doncs, si és produeix la mateixa evolució que en el nostre Sistema Solar, l’anell de pols i gas és convertirà en un planeta d’una massa aproximada a la Terra.

Per que aquest descobriment tingui un valor afegit, cal tenir present que l’anell de gas i pols està situat en la zona habitable de l’estrella, on l’aigua líquida podria existir en qualsevol planeta rocós de la regió.

En aquesta representació artística, ens mostra la regió on les dues taques grogues representen les dues estrelles del sistema estel·lar. Podem observar un anell de material de color marró, que dona voltes entorn de l’estrella central, aquest anell podria tenir una massa equivalent a 100 vegades la del nostre cinturó d’asteroides, suficient per “construir” una planeta de la mida de Mart.

 hd-113766.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

 

1 Comentari fins ara

  1. » INDEX. Octubre 6, 2007 1:35 pm

    […] 6 Octubre 2007. Astrònoms del APL detecten una regió on és poden formar planetes semblants a la Terra.  […]

Deixa un comentari