WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2024-04-20 09:16:42' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

Nous models de classificació planetària.

Els científics han resolt les propietats d’una varietat estranya de planetes, que poden existir sense cap estrella al seu voltant. Aquests models planetaris ajudaran als astrònoms a identificar nous tipus d’exoplanetes en el futur.

Aquests planetes recentment descoberts tenen algunes propietats sorprenents, els astrònoms han trobat planetes gasosos menys densos que un tap de suro, i d’altres de tan densos com 70 vegades la Terra.

“Enseguida va quedar clar que els planetes extrasolars eren molt diferents al nostre Sistema Solar”, comenta en Marc Kuchner del Goddar Space Flight Center de la NASA.

Alguns científics han proposat la possibilitat de la formació de planetes de monòxid de carboni. Aquests podrien formar-se en els discos al voltant d’estrelles que poden agafar material de nanes blanques, aquestes estrelles que representarien les brases de les estrelles, estan constituïdes principalment de carboni i oxigen.

A vegades aquestes estrelles poden perdre tan les seves capes externes, que el romanent és un nucli d’heli amb la massa d’un planeta. Astrònoms dirigits per  Hans Krimm del Goddard Center, han anunciat que han trobat el que pot ser un planeta d’heli a prop d’una estrella de neutrons, de la qual pot haver pres els estrats exteriors.

La composició de la majoria dels 200 planetes dels quals se sap que orbiten en altres estrelles, és força desconeguda, perquè s’han detectat només per mitjans indirectes. Alguns d’aquests planetes, poden passar per davant de l’estrella progenitora i si tenenprou diàmetre és possible aconseguir més informació, com la seva composició química. Les masses d’aquests planetes, és poden obtenir en observacions de seguiment que utilitzen el metòde de velocitat radial.

En aquesta imatge hi figura una proposta de dimensions i composicions de planetes extrasolars.

classificacio-planetaria.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » INDEX. Octubre 6, 2007 1:35 pm

    […] 29 Setembre 2007. Nous models de classificació planetària.   […]

Deixa un comentari