Dipòsits de material en forma poligonal, en el pol sud de Mart.

Aquesta imatge ens mostra els dipòsits dels materials del pol sud del planeta mart, en uns afloraments d’estrats entrellaçats provocats per l’erosió.

En una observació més detallada, observem que les fractures poligonals (principalment rectangulars) són visibles principalment en el centre de la imatge. Aquestes fractures poligonals també les podem observar en els dipòsits de materials del pol nord, però en una escala molt més petita.

Aquí en el pol sud, les fractures creuen els límits dels estrats, mentre que en les del pol nord és limiten normalment a un únic estrat. Per aqest motiu, les fractures en els dipòsits del pol sud es van formar després que la superfície s’erosionés, probablement degut a l’expansió i contracció del gel d’aigua que hi ha sota d’aquesta superfície.

Aquesta imatge esta capturada per la sonda Mars Reconnaissance Orbiter, el passat dia 8 d’agost de 1007, des d’una alçada de 248,7 quilòmetres.

estructures-poligonals.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari