WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2024-03-28 18:24:32' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

Comportaments de temperatura d’una possible cova a Mart.

Cadascuna de les tres imatges que podem observar, correspon a la mateixa regió de la superfície del planeta mart, on en el centre hi ha una de les possibles coves verticals, aquesta anomenada informalment “Annie”, la qual te un diàmetre aproximat del doble d’un camp de futbol.

Amb la càmera Thermal Emission Imaging System de la sonda Mars Odyssey Orbiter de la NASA, s’ha pogut capturar les tres imatges, per tal de saber si la superfície al voltant de la cova és més càlida a la tarda, o a la nit. Aquest seria el comportament tèrmic que s’esperaria d’una obertura subterrània cap a la superfície.

La imatge de l’esquerra es va capturar en llum de longitud d’ona visible, mentre que les altres dues ho són en longituds d’ona infraroja, indicant d’aquesta manera la seva temperatura. La imatge central està capturada a mitja tarda, el forat de la cova te una temperatura semblant a la superfície dels cràters del nord i sud, i està més fresc que les parets il·luminades pel Sol d’aquests mateixos cràters. La imatge tèrmica de la dreta és va capturar a la matinada (4 de la matinada hora local de Mart). En aquella hora el forat estava més calent que les regions properes.

Annie i altres sis coves amb les mateixes característiques i comportaments tèrmics, estan situades en la pendent del volcà Mons Arsia, que està a 9 graus de latitud sud i, 239 graus de longitud est.

coves-a-mart2.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

 

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari