WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2024-03-29 09:17:21' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

Les observacions del MIT, indiquen la presència de gel d’aigua a Mart.

Un equip d’investigadors planetaris del Massachusetts Institute of Technology (MIT) han trobat que el pol sud de Mart pot contenir el dipòsit d’aigua gelada més gran del sistema solar interior, fora de la Terra.

Els nous resultats mostren que el gel d’aigua, i no el diòxid de carboni és el material predominant en la regió del pol sud de Mart, segons comenta Maria Zuber, professora de geofísica del MIT.

Zuber comenta que els científics sempre han sospitat que el pol sud ha estat  cobert  per una fina capa de diòxid de carboni, que descansa sobre un estrat de pols i gel. Tanmateix, els científics també han observat que l’àrea circumdant molt més gran que el mateix casquet polar, que és més fosca i llisa, potser també és una regió composta per pols o gel, o les dues coses juntes.

Des de que és varen observar les estrucutres dels canals oberts en la superfície de Mart, els científics han sospitat que l’aigua hauria circulat alguna vegada per la seva superfície.

Els científics també se’n preguntat si els pols marcians contenien grans reserves d’aigua, degut a que l’atmosfera de Mart està composta per un 95% de diòxid de carboni, amb només unes petites traces d’aigua, per la qual cosa alguns científics teoritzaven que els pols de Mart, estaven compostos per diòxid de carboni gelat, o “gel sec”.

L’equip de Zuber, ha identificat la composició del casquet polar sud comptant la seva densitat. Els seus resultats mostren que la densitat d’aquests casquets i de les regions properes a aquest “dipòsit” està al voltant de 1.220 quilograms per m3, que indica que la seva composició sigui principalment aigua, amb un 15% de pols de silicats barrejats (Recordeu que la densitat de l’aigua és de 1.000 quilograms per m3 i, la densitat del gel sec és de 1.600 quilograms per m3).

L’equip de Zuber ha utilitzat les dades topogràfiques i gravitacionals recollides per els tres orbitadors de Mart, per tal de dictaminar la massa i el volum del casquet glacial, permeten així saber la seva densitat.

aigua-a-mart2.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

 

 

1 Comentari fins ara

  1. » INDEX. Setembre 24, 2007 10:29 pm

    […] 24 Setembre 2007. Observacions del MIT, indiquen la presència d’aigua a Mart.  […]

Deixa un comentari