WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2024-03-28 20:49:15' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

Estrelles que és formen dins de la cua d’una galàxia.

Uns astrònoms han trobat evidències d’estrelles que s’han format en una llarga cua de gas fora de la seva galàxia. Aquesta descoberta suggereix que aquestes estrelles “orfes” poden existir en un percentatge més alt del esperat.

Les observacions de la “cua cometària” observada pel telescopi de raigs X Chandra de la NASA, així com del telescopi Southern Astrophysical Research (SOAR) de Xile, en mostrat que s’estén més de 200.000 anys llum de la galàxia ESO 137-001, situada dins del gran cúmul de galàxies Abell 3627.

“Això és una de les cues més llargues que hem observat fins ara”, comentava en Ming Sun de la Universitat Estatal de Michigan, responsable d’aquest estudi, “i sobretot que és tracta d’una estela gegant de creació d’estrelles, i no de destrucció”.

Les observacions indiquen  que el gas de la cua, ha creat milions d’estrelles. Normalment el gas i la pols en grans quantitats es troben dins de les galàxies, això ha fet pensar que era molt improbable la formació estel·lar en grans quantitats fora d’aquestes estructures.

“Aquesta no és la primera vegada que observem estrelles creades fora de les galàxies”, comentava el company de l’equip de recerca Megan Donahue, “però el nombre d’estrelles que és formen aquí, supera qualsevol altre observació anterior”.

L’evidència a favor de la formació d’estrelles, inclou unes 29 regions d’hidrogen ionitzat que brillen dins de la regió de llum òptica. En aquestes mateixes zones, el Chandra ha localitzat dues fonts de raigs X. Els investigadors creuen que aquestes estrelles orfes, s’han format en els últims 10 milions d’anys més o menys.

eso-137-001.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » INDEX. Novembre 4, 2007 2:10 pm

    […] 23 Setembre 2007. Estrelles que és formen dins de la cua d’una galàxia.   […]

Deixa un comentari