Les misterioses carenes de la desembocadura de Valles Tiu.

Aquesta imatge presa per la High Resolution Stereo Camera (HRSC)  de la sonda europea Mars Express, ens mostra el sistema de cansls de Valles Tiu, situat al planeta mart. La imatge és va fer durant l’òrbita 3.103 el passat dia 10 de juny de 2006, amb una resolució de 16 metres per píxel.

En la part inferior de la imatge és pot apreciar el contorn erosionat d’una illa. Mentre que en la part superior observem la desembocadura de Valles Tiu, amb una amplada de 55 quilòmetres aproximadament.

Els processos que varen formar aquestes estructures son encara força desconeguts. Possiblement durant els esdeveniments d’inundacions , on l’aigua o els estrats rics amb aigua podien haver estat en contacte amb la lava o les àrees circumdants, que llavors haurien portat a la formació d’aquestes carenes misterioses.

Aquesta regió està situada a uns 27º de latitud nord i, 330º de longitud est.

valles-tiu.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

 

1 Comentari fins ara

  1. » INDEX. Desembre 30, 2007 3:27 pm

    […] 15 Setembre 2007. Misterioses carenes de la desembocadura de Valles Tiu.   […]

Deixa un comentari

Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80

301 Moved Permanently

The document has moved here.

Moved Permanently