Primeres imatges de Iapetus d’alta definició.

Us mostren les primeres imatges del vol de la sonda Cassini, que ahir va efectuar a només uns 1.300 quilòmetres de distància de la superfície de Iapetus, aquest únic vol ha tingut una complexa planificació ja que és troba lluny de la resta de satèl·lits de Saturn en aquests moments. Aquest acostament l’ha fet a una velocitat de 2,4 km/s, més o menys uns 9.000 quilòmetres per hora, s’ha intentat aconseguir una baixa velocitat per pode tenir el major temps possible per que els instruments de la sonda poguessin capturar el màxim de dades.

Creiem que avui val la pena publicar més d’una fotografia, donades les circumstàncies de la immediatesa i espectacularitat de les mateixes imatges.

Aquesta imatge va ser capturada ahir 10 de setembre des de una distància de 68.100 quilòmetres, tulitzant els filtres CL1 i CL2 de la Narrow-Angle Camera (NAC), degut a la pressa la JPL encara no ha calibrat aquestes imatges. La resolució d’aquesta imatge és de 409 metres per píxel.

iapetus1.jpg

Aquesta segona imatge capturada també ahir, ho esta a tan sols 1.320 quilòmetres de diatància del satèl·lit, amb la mateixa càmera i joc de filtres que l’anterior imatge. La resolució d’aquesta imatge és de 47 metres per píxel.

iapetus3.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.  També podeu llegir les noticies publicades sobre aquest tema en la nostra web, els dies 26 de juliol de 2007, i el 8 de setembre de 2007.

1 Comentari fins ara

  1. » INDEX. Novembre 26, 2007 8:06 pm

    […] 12 Setembre 2007. Primeres imatges de Iapetus d’alta definició.  […]

Deixa un comentari