Els telescopis espacials Hubble i Spitzer, localitzen les primeres galàxies.

El telescopi espacial Hubble a unit les seves forces amb el telescopi espacial Spitzer, per tal de fer un nou descobriment. Han observat un grup de galàxies de les més dèbils i llunyanes del univers enregistrades fins ara. Aquestes galàxies amb la brillantor d’un milio d’estrelles aproximadament, son entre cent i mil vegades més petites que la nostra Via Làctia.

“Aquestes estan entre les galàxies més dèbils observades fins ara, en un Univers primigeni”, va comentar en Nor Pirkal del Space Telescope Institute.

El model convencional per la evolució de les galàxies, preveu que les galàxies petites en un primitiu univers es converteixen en galàxies més massives unint-se unes amb altres. Aquest incial “joc de construcció”, és el que ha detectat el Hubble.

Per la seva banda el Spitzer s’ha encarregat de determinar amb precisió les masses d’aquestes galàxies, confirmant que aquestes son les peces de construcció del Univers.

Aquestes joves galàxies, ens donen infomació de com era el Univers quan només tenia uns 1.000 milions d’anys d’edat.

“Mentre que la llum blava observada pel Hubble, ens mostra la presència d’estrelles joves, l’absència de llum infraroja detectada pel Spitzer, indica que aquestes galàxies son veritablement joves, sense una generació anterior d’estrelles”, comenta en Sangeeta Malhotra investigador de la Universitat d’Arizona.

Podem observar com sembla que algunes d’aquestes primitives galàxies estiguin interaccionant i fusionant-se amb d’altres galàxies.

galaxies-primitives.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari