La sonda Cassini prepara l’acostament a Iapetus.

La sonda Cassini de la NASA, té previst fer l’últim vol d’aproximació a Iapetus, la lluna en forma de nou del planeta Saturn, el proper dia 10 de setembre. La sonda s’aproximarà a només 1.640 quilòmetres de la seva superfície.

 Aquest satèl·lit te una curiosa carena de muntanyes situades per sobre del equador. Aquesta lluna també te una diferenciada brillantor en els seus hemisferis davanters, un tan brillant com la neu i, l’altre tan fosc com el quitrà.

La forma irregular de la carena muntanyosa i, el contrats de  la brillantor de Iapetues, son misteris que s’intentaran resoldre amb la informació que recollirà la Cassini el proper 10 de setembre.

En aquesta imatge podem observar Iapetus amb la càmera Ultraviolet Imaging Spectrograf de la sonda Cassini. La imatge ens inidca l’abundor de gel d’aigua a través de la superfície, en el brillant terreny polar nord (mostrat en color vermell). El color blau indica una menor presència de gel d’aigua. El fons del cel fosc queda reflectit en color morat.

iapetus2.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç. També en la noticia publicada en aquesta wb, el passat dia  26 de juliol de 2007.

1 Comentari fins ara

  1. » INDEX. Desembre 17, 2007 2:15 pm

    […] 8 Setembre 2007. La sonda Cassini prepara l’acostament a Iapetus.   […]

Deixa un comentari