A punt, en el llindar del cràter Victòria.

Encara que l’atmosfera de Mart,continua sent prou polsegosa com a conseqüència de la tempesta de pols del passat mes de juliol, el ròver opportunity està a punt d’iniciar el descens al interior del cràter Victòria. Els preparatius d’aquest descens és varen iniciar fa dos mesos, però no va ser fils el sol 1.271 (dia marcià corresponent al 21 d’agost) que no  va dirigir les seves rodes fins aquest cràter.

De fet l’Opportunity, ha estat en aquesta posició d’entrada al cràter força temps, degut a dues circumstàncies. Una era per poder preparar amb detall el descens amb el màxim de seguretat; l’altre per si la tempesta de pols és reactivava.

Si augmentem la imatge podrem apreciar unes taques borroses, que son les restes de partícules de pols dipositades sobre l’òptica de la càmera.

Seguirem atents l’inici del descens, per poder informar d’aquesta arriscada “expedició” del Opportunity.

opportunity3.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç. També podeu llegir les noticies relacionades amb aquest tema, publicades els  dies  3 de juliol de 2007, i el 30 d’agost de 2007.

2 Comentaris fins ara

  1. » INDEX. Setembre 24, 2007 10:30 pm

    […] 6 Setembre 2007. A punt, en el llindar del cràter Victòria.   […]

  2. […] Si voleu més informació, polseu aquest enllaç. També podeu tenir més informació en les noticies d’aquesta web, publicades els dies 6 de setembre de 2007, 1 d’octubre de 2007 i 2 de novembre de 2007. […]

Deixa un comentari