Mimes en trànsit.

La sonda Cassini, va capturar una solitària lluna passant per davant dels núvols del planeta Saturn.

La sonda estava controlant els núvols a prop del equador de Saturn, durant un interval de gairebé 20 hores, per tal de que els investigadors puguin mesurar les velocitats dels vents i, d’aquesta manera entendre millor la convecció atmosfèrica d’aquest planeta gegant.

Durant aquest control, va observar el pas de Mimes, un satèl·lit de 397 quilòmetres de diàmetre.

La imatge és va capturar amb la càmera de gran camp de la sonda Cassini, el passat dia 28 de juliol, utilitzant un filtre espectral sensible a les longituds d’ona de llum infraroja (750 nanòmentres). La sonda, estava a una distància al planeta Saturn de 3,1 milions de quilòmetres. La escala de la imatge és de 36 quilòmetres per píxel.

mimes.jpg

Si voelu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » INDEX. Desembre 8, 2007 6:55 pm

    […] 5 Setembre 2007. Mimes en trànsit.   […]

Deixa un comentari