La HiRISE torna a fotografiar la cova fosca de Mart.

La High Resolution Imaging Experiment (HiRISE) ha confirmat que un forat vist a mart en una imatge anterior de la mateixa càmera, és realment un forat vertical que travessa una colada volcànica del volcà Mons Arsia. Aquests forats també és formen en circumstàncies similars a l’illa de Hawaii i, s’anomenen “cràters de forat”.

L’equip de la HiRISE s’ha basat en 930 imatges preses entre els mesos de maig i juliol de 2007, de la base de dades del Planetary Data System (PDS) per fer aquest estudi.

Podem apreciar que la superfície del planeta està coberta de gel de diòxid de carboni, que en arribar l’estiu és sublima, convertint el sòlid gel sec en un gas directament.

En aquesta imatge que us mostrem poden veure en detall aquest forat que travessa la colada volcànica de Mons Arsia, però si voleu observar una regió més amplia d’aquesta zona, premeu aquí.

cova-mart2.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç. També podeu llegir una noticia d’aquesta web relacionada emb aquest tema publicada el passat dia 5 de juny.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari

The document has moved here.

301 Moved Permanently

Moved Permanently