El satèl·lit Swift, ja torna a funcionar.

El satèl·lit Swift ha recobrat un dels sistemes d’orientació que degut a una avaria, impedia les observacions amb la precisió necessària. Ara només calen  unes setmanes d’ajustament per poder observar les grans explosions còsmiques anomenades “esclats de raig gamma“.

El Swift va ser enviat a l’espai el novembre de 2004, des de llavors s’ha dedicat al estudi de les explosions de raig gamma, provocades per les morts d’estrelles massives. Un dels èxits del Swift, és la rapidesa en enfocar els seus instruments a la font responsable d’aquestes emissions.

Però el dia 10 d’agost, el sistema d’orientació va tenir un problema, que impedia garantir la posició exacta dels objectes. Una vegada reparar un dels giroscopis (el satèl·lit treballa amb dos, més un de recanvi), només cal calibrar de nou els sistemes d’orientació per tornar a disposar de noves informacions.

swift.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » INDEX. Setembre 10, 2007 11:10 am

    […] 1 Setembre 2007. El satèl·lit Swift, ja torna a funcionar.  […]

Deixa un comentari


Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80

Moved Permanently

The document has moved here.